HomeGrupe Poliklinike

Novosti

Šta obuhvata pregled endokrinologa?

Pregled specijaliste endokrinologa ima za cilj pravovremenu dijagnostiku i liječenje problema sa hormonima i komplikacijama koje proizilaze iz ovih bolesti. Bolesti koje liječi endokrinolog su: dijabetes, sterilitet, bolesti štitaste žlijezde, menopauza, osteoporoza, nizak rast, metabolički procesi…

Svaki endokrinoliški pregled počinje razgovorom sa pacijentom, nakon čega slijedi i fizikalni pregled. Pregled obuhvata pregled kože i promjena na koži, pregled vrata sa palpatornim pregledom štitaste žlijezde, a ukoliko je potrebno i auskultaciju srca i pregled abdomena.

Ljekar u toku pregleda može da traži i laboratorijske analize, ultrazvučni pregled štitaste žlijezde, dojki i abdomena.

Zbog pojačanog prisustva prehlade i gripa, Poliklinika Filipović je omogućila našim pacijentima STOP PREHLADI paket:

  • Opšti pregled,
  • rentgen pluća,
  • CRP i
  • krvnu sliku.

Cijena paketa je 49.00 .

Termini su dostupni svakim radnim danom.

Za više informacija, kontaktirajte nas…

 

Radno vrijeme tokom praznika

Dragi naši sugrađani,

Poliklinika Filipović će tokom praznika raditi sa izmjenjenim radnim vremenom:

  • 1, 2, 3. Januar – neradni dani.
  • 6. Januar – radimo od 08:00 – 15:00 h
  • 7, 8. Januar – neradni dani.

Srećni praznici!

Vaš tim Poliklinike Filipović

 

Projekat Držimo te za ruku – 90 dana besplatnih eho pregleda dojki na teritoriji Podgorice ušao je u završnu fazu realizacije, a iz organizacije kažu da je do prethodnog petka pregledano 945 žena, starosne dobi od 17 do 76 godina.

Doktor Mladen Filipović, koji lično obavlja sve preglede, garantuje hiljaditu pacijentkinju ove sedmice, dok će krajnji broj pregledanih žena biti oko 1200.

Zbog potencijalnog rizika koji je pokazala slika na eho pregledu, još četiri žene su dobile besplatne usluge mamografije u Poliklinici Filipović, od kojih se kod dvije uočio konkretan rizik od oboljenja od kancera dojke, zbog čega će biti podvrgnute biopsiji u narednih par dana.

Da podsjetimo, do sada nije zvanično pronađen kancer dojke ni kod jedne pacijentkinje.

Pokrovitelj projekta je Glavni grad, odnosno Sekretarijat za socijalno staranje, dok je generalni sponzor Investiciono razvojni fond. Partneri su DAA Montenegro, tehnička podrška Montimprex, a organizator MIKA PROART.

Izvor: Facebook stranica (https://www.facebook.com/profile.php?id=100086663173821) Držimo te za ruku

 

Tokom epidemije pokazalo se da kod ranjivih grupa u populaciji, u rijeđim slučajevima i kod zdravih pojedinaca, korona virus obsežno i intenzivno napada pluća i kao jedna od komplikacija jeste upala pluća. Jačina tog procesa varira od osobe do osobe, od blage upale pa sve do difuzne obostrane upale pluća koja može dovesti do respiratornog kolapsa.

Kod nekih pacijenata koji su imali izraženi kašalj i gušenje sada po preležanoj bolesti se otkrivaju tragovi plućnih embolizama i fibroznih ožiljaka u plućnom tkivu.

Svakako su dva najčešća simptoma po preležanoj infekciji lako zamaranje i gubitak daha, koji mogu da traju i do nekoliko mjeseci, a posljedica su prethodnog razaranja plućnog tkiva virusom.

U Poliklinici Filipović ordiniraju:

dr Dubravka Lopičić-Mirković i dr Vladimir Jovanović, spec. za plućne bolesti.

U slučaju potrebe moguće je uraditi i rentgen pluća tokom pregleda.

Dva stalno zaposlena radiologa dr Mladen Filipović i dr Radomir Rakočević ordiniraju svakim radnim danom kao i konsultanti dr Vladimir Krgović i dr Jakov Šćekić. Mogućnost zakazivanja u prijepodnevnim i poslijepodnevnim terminima.

Ultrazvučni pregledi, ekspertski ultrazvučni pregledi kao i rentgen snimanja na digitalnim aparatima najnovije generacije.

Dijagnoza i nalaz su dostupni odmah. Mogućnost slanja izvještaja i nalaza elektronskim putem.

ISO (International Organisation for Standardization) je međunarodna organizacija za standardizaciju, odnosno najveća svjetska institucija za razvoj standarda i predstavija mrežu nacionalnih instituta u 158 zemalja, sa sjedištem u Ženevi, Švajcarska.

Usvajanje ISO standarda znači da firme mogu da temelje razvoj svojih proizvoda i usluga, kao i sporovođenje rada na međunarodno priznatim procedurama, što im omogućava da se takmiče sa konkurentima na tržištima širom svijeta!

Poštovanje i rad po međunarodnim standardima pruža garanciju bezbijednosti, kvaliteta i pouzdanosti, a samim tim i vrstu sigurnosti za koristnike usluga.

Sa velikim zadovoljstvom možemo da kažemo da Poliklinika Filipović primjenjuje ISO standarde od 2020. godine i to sledeće:

  • 𝑈𝑝𝑟𝑎𝑣𝑙𝑗𝑎𝑛𝑗𝑒 𝑏𝑒𝑧𝑏𝑗𝑒𝑑𝑛𝑜𝑠̌𝑐𝑢 𝑖 𝑧𝑑𝑟𝑎𝑣𝑙𝑗𝑒𝑚 𝑛𝑎 𝑟𝑎𝑑𝑢
  • 𝑈𝑝𝑟𝑎𝑣𝑙𝑗𝑎𝑚𝑗𝑒 𝑧𝑎𝑠̌𝑡𝑖𝑡𝑜𝑚 𝑧̌𝑖𝑣𝑜𝑡𝑛𝑒 𝑠𝑟𝑒𝑑𝑖𝑛𝑒
  • 𝑈𝑝𝑟𝑎𝑣𝑙𝑗𝑎𝑛𝑗𝑒 𝑘𝑣𝑎𝑙𝑖𝑡𝑒𝑡𝑜𝑚

U Poliklinici Filipović imate mogućnost zakazati specijalistički pregled gastroenterohepatologa, a prof. dr Brigita Smolović na savremenoj opremi obavlja gornju endoskopiju odnosno ezofagogastroduodenoskopiju (pregled jednjaka, želuca i dvanastopalačnog crijeva), kao i donju endoskopiju odnosno kolonoskopiju (pregled debelog crijeva).

Obje endoskopije radimo u 𝐚𝐧𝐚𝐥𝐠𝐨𝐬𝐞𝐝𝐚𝐜𝐢𝐣𝐢 – bezbolno, brzo i efikasno.

Poslije svakog endoskopskog pregleda dobija se izvještaj i CD sa snimkom o urađenom pregledu, kao i obavještenje kada će biti gotov pregled isječka (histopatološki pregled uzetog materijala), ako je uzet.

Rentgensko snimanje pluća se preporučuje svim pacijentima koji su pozitivni na koronavirus, petog dana od početka infekcije.

Na rtg snimku iskusan radiolog može vidjeti upalne procese na plućima kao i promjene vezane za virus prije pogoršanja kliničke slike. To omogućava da se terapija počne na vrijeme, čime se povećava uspješnost liječenja i smanjuje mogućnost javljanja komplikacija kasnije u toku bolesti.

Snimanje se može uraditi i ranije, kod pacijenata koji imaju izražene simptome tipa jak kašalj, kratak dah, otežano disanje, visoka temperatura, groznica, bol u predijelu pluća, opšta slabost i malaksalost, i drugi. ~Posebnu pažnju treba dati pacijentima koji imaju hroničnu bolest i primaju terapiju, kao i osobama preko 65. godina.

Dva stalno zaposlena radiologa dr Mladen Filipović i dr Radomir Rakočević.

Svakog radnog dana u Poliklinici Filipović možete zakazati pregled pulmologa.

~U slučaju sumnje na infekciju koronavirusom može se uraditi brzi antigen test ili PCR.

~U slučaju sumnje na upalu pluća ili potrebe za kontrolom i praćenjem promjena na plućima može se 𝒐𝒅𝒎𝒂𝒉 uraditi rentgensko snimanje pluća.

Konsultanti dr Dubravka Lopičić – Mirković i dr Vladimir Jovanović.

×
Zdravo!

Kliknite na jedan od naših kontakata ispod da razgovarate na WhatsApp-u.

× Kako Vam možemo pomoći?