Programi za preventivnu medicinu

Poliklinika FILIPOVIĆPROGRAMI

U okviru Poliklinike predstavljamo Vam PROGRAME RANOG OTKRIVANJA NAJČEŠĆIH TEŽIH BOLESTI

• Prevencija karcinoma dojke;

• Prevencija karcinoma prostate;

• Prevencija karcinoma debelog crijeva;

• Prevencija karcinoma pluća;

• Prevencija moždanog udara;

• Prevncija srčanog udara;

• Prevencija koštanozglobnih oboljenja;

DOJKA: U Poliklinici možete obaviti kompletno ispitivanje dojki i dobiti savjete o samopregledu dojki. Obavljamo mauelni pregled dojki, ultrazvučni pregled dojki i mamografiju.

PROSTATA: Pregledom specijaliste urologa, ultrazvučnim pregledom prostate i ultrazvučni pregled testisa te testovima tumor markera CEA i PSA na veoma kvalitetan i pouzdan način se obavljajaju preventivni pregledi prostate i testisa.

DEBELO CRIJEVO: Na veoma jednostavan način, testom stolice na okultno krvrenje, analizom tumor markera CEA I CA 19/9 i ultrazvučnim pregledom abdomena možete uraditi preventivni pregled debelog crijeva. Osim navedenog, ukoliko je klinički indikovano uradi se kolonoskopija ili irigografija.

PLUĆA: Zavisno od faktora rizika, jednom godišnje nakon 35 godine života je potrebno uraditi rtg snimanje pluća i pregled pulmologa. Oba ova pregleda možete uraditi u Poliklinici Filipović.

MOŽDANI UDAR I SRČANI UDAR: Prevencija moždanog i srčanog udara se bazično obavlja ekg pregledom, nalazom masnoća i šećera u krvi, dopler ultrazvučnim pregledom krvnih sudova vrata i nogu a u ciljanim slučajevima i testom opterećenja.

OKOŠTAVANJE ZGLOBOVA: Prevencija artoze koljenog zgloba i zgloba kuka se obavlja kliničkim manuelnim pregledom, ulzrazvučnim pregledom a po potrebi i rentgenskim pregledom. Prevencija i rano otkrivanje okoštavanja kičmenog stuba se obavlja kliničkim pregledom i rentgenskim snimanjima.

https://poliklinikafilipovic.me/wp-content/uploads/2022/12/programi-poliklinika-filipovic-1280x1200.jpg
×
Zdravo!

Kliknite na jedan od naših kontakata ispod da razgovarate na WhatsApp-u.

× Kako Vam možemo pomoći?