Kolor dopler krvnih sudova nogu?

Kolor dopler krvnih sudova nogu je neškodljiva i bezbolna ultrazvučna dijagnostička metoda kojom se ispituju arterijski i venski krvni sudovi.

Postavljanjem ultrazvučne sonde na površinu donjih ektremiteta iznad ispitivanih arterija i vena na jednostavan način se prikazuju željene strukture krvnih sudova.

Ovom metodom prilikom ispitivanja arterija možemo otkriti eventualno suženje/začepljenje, patološko proširenje zidova (aneurizma), arterio-venske fistule, a kod pacijenata koji su imali operativne procedure na arterijama nogu sa ugrađenim graftovima možemo na redovnim kontrolama provjeravati njihovu prohodnost i funkcionalnost.

Kolor dopler ispitivanjem venskih sudova nogu moguće je utvrditi stanje površnih i dubokih venskih sudova, kao i pripadajućih perforatora, moguće tromboze površnih ili dubokih venskih sudova, proširene vene (varikoziteti) i procijeniti da li postoji indikacija za eventualnu hiruršku intervenciju.

Naš tim radiologa : dr Mladen Filipović i dr Radomir Rakočević, kao i konsultanti dr Jakov Šćekić i dr Vladimir Krgović.

Datum:
10.03.2021.
Kategorija:
PREGLEDI I DIJAGNOSTIKA
Opis:
Kolor dopler krvnih sudova nogu?

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Zdravo!

Kliknite na jedan od naših kontakata ispod da razgovarate na WhatsApp-u.

× Kako Vam možemo pomoći?